Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karakterek

 NEVEK

Az Időtlen szerelem karaktereinek névválasztása sem véletlen, a főbb szereplők keresztneve ugyanis remekül igazodik a történethez vagy jellemükhöz is. A Regina név (jelentése 'királynő') például a keresztény névadásban a Szűzanyára, Máriára utal, aki kultúránk legszimboliksabb anyafigurája, így hát a lányát kereső asszonyhoz remekül passzol. Ezzel szemben Josefina héber eredetű neve azt jelenti 'Isten gyarapítsa, újítsa meg a családot', Pepa pedig ugye ezt szó szerint értelmezi, és elrabolja Regina kislányát. A sorozat második etapjában használt beceneve, a Fina pedig spanyolul 'finom, kellemes' jelentéssel bír, amit bár ugyan a külvilág felé a nő valóban mutat, valódi jellemével szöges ellentétben áll. Az elrabolt kislánytRenatának nevezi el, ami 'újjászületettet' jelent, nem véletlenül, hiszen a gyerek számára Fina mellett gyakorlatilag egy új élet kezdődik. A másik lány,Roberta neve mindössze az apára, Robertóra utal, hogy anyja ezzel is egyértelműsítse az apaság kérdését, mint ahogyan az a sorozatban el is hangzik.

KARAKTEREK ÉS SZÍNEK

Ileana Pensado jelmeztervező (aki többek között a Titkok és szerelmek ruháiért is felelős volt) és Jerry Funes látványtervező úgy alkotta meg a színészek ruhatárát, hogy a jelmezek színe és stílusa passzoljon a karakterek temperamentumához. Renatát (Silvia Navarro) például legtöbbször narancssárgás, fekete vagy fehér ruhákban látjuk, vidám jelleméhez a meleg színek passzolnak. Jerónimo (Juan Soler), mikor a birtokon van, általában világos vagy égkék színű lenvászon ruhákat visel, a városban viszont sötét öltönyt és kék vagy rózsaszín inget húz. Roberta (Jessica Coch) színei a fukszia illetve az elektromos kék, melyek modern, liberális karakterét emelik ki.Josefina (Rocío Banquells) ha teheti tengerészkéket visel, ezzel erős és agresszív ember benyomását kelti. Gonzalo (René Casados) mindig elegáns, kizárólag fehér inget hord, csak a nyakkendői színét váltogatja. Constanza(Lourdes Mungía) rózsaszín ruhákba bújik a legszívesebben, nyugodt és békés természetét is kifejezve ezzel.

A ruhákon kívül a fodrászok is egyértelműsítik az eltitkolt családi viszonyokat, míg Josefina és Roberta frizurája is egyenes, Renata hullámos fürtjeit anyjától, Reginától "örökölte".

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 164068
Hónap: 1176
Nap: 18