Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekességek

 Carlos Moreno körültekintő produceri munkájának része az is, hogy más klisés rózsanovellákkal ellentében ő a történeteiben igyekszik jól körülhatárolható szimbólumokkal, egyedi, a karakterekhez szorosan kapcsolódószínekkellátvánnyal és helyszínekkel teljesebbé a novella parányi univerzumát. AzIdőtlen szerelem legfontosabb, központi szimbóluma a szőlő, mely többek között a női princípium és a termékenység jelképe, a verejtékes munka gyümölcse, melyért a férfinak meg kell küzdenie, és aki akár ölni is képes, ha ezt a kegyet elveszik tőle. Ennek megfelelően a nő meghódítása és megtartása fontos cselekményszál lesz a történetben is.

 

 

 

 

 • Cristina García, a sorozat egyik írónője karrierje legnagyobb kihívásának nevezte a telenovellát, pont amiatt, hogy már ennyi verziója volt, legfőbb céljának azt tekintette, hogy elkerülje az összehasonlításokat a leghíresebb változattal, A viperával. Ezért került többek között a történetbe új főgonosz Fina képében, valamint a tequilás tematikát is szőlősre cserélték.
 • A sorozatnak több munkacíme is volt, ám nem sokkal a premier előtt ki kellett cserélni a véglegesnek tűnő Odio amarte (Gyűlölöm, hogy szeretlek) címet, mert ez a név már le volt védetve egy zeneszám révén, így kapta a sorozat a Cuando me enamoro... se detiene el tiempo (Mikor szerelmes vagyok, megáll az idő) nevet Enrique Iglesias dala után. A főcímdal előadói egyébként egy vendégszerep erejéig még egy-két epizódban is feltűnnek.
 • Angélica María hasonló című dalára véletlenül találtak a készítők, így kapva kaptak az alkalmon, hogy a nyolcvanas években játszódó jeleneteket ezzel a dallal tegyék még korhűbbé, noha maga a dal egy jóval korábbi filmben csendült fel.
 • A telenovella első sajtó előtt felvett jeleneténél Guy EckerA viperafőhőse "sütötte el" a csapót, mintegy átadva ezzel a stafétabotot utódainak.
 • A sajtó a családos Juan Solerrel ugyan félt összeboronálni Silvia NavarrótJosé Ronnal (Matías) kapcsolatban azonban pletykálták róluk, hogy több lenne köztük barátságnál, végül azonban ezt mindketten cáfolták.
 • Juan Soler egy rádióinterjúban megemlítette, hogy imád Silviával dolgozni, mivel humora és nyitottsága emlékezteti feleségére, Makira. A színész egyébként rendkívül hálás a sorozatnak és a producernek, Carlos Morenónak, mert nem csak a képernyőtől való két éves távolmaradása ért véget a forgatások megkezdtével, hanem egy hosszabb depressziós korszaka is. Az Időtlen szerelem után viszont úgy érzi, nem vár rá több főszerep, inkább érettebb karaktereket játszana.
 • A Robertát alakító Jessica Coch elmaradt nászútjának köszönheti, hogy bekerült a sorozatba: újdonsült férjét, a Para volver a amar producerét, Roberto Gómez Fernándezt ugyanis nem sokkal a mézeshetek kezdete előtt értesítették, hogy sorozata a korábbi tervekkel ellentétben egy hónapon belül képernyőre kerül, így nem volt más választása, le kellett fújnia a nászutat és belevetnie magát a munkába. Ekkor kereste meg Carlos Moreno Jessicát, hogy ha már így alakult, menjen el a Cuando me enamoro castingjára, a színésznő pedig lenyűgözte a producereket, így ő lett Roberta. Most, hogy mindkettejük sorozata véget ért, a házaspár közel egy év után végre elutazhat pihenni.
 • Kevesen tudják, hogy az Honoriót játszó Alfredo Adame és a Finát alakító Rocío Banquells az életben is rokonok, Alfredo ugyais Rocío húgának, Maripaznak a férje. Sokan aggódtak, hogy nem tudnak majd együtt dolgozni, hiszen évekkel ezelőtt volt egy jogi természetű összezördülésük, és azóta nem is szólnak egymáshoz, de a forgatásokon félretették az ellentéteket, és bár nem keresték a másik társaságát, egyikük sem húzta ki a gyufát a másiknál.
 • Luis Gatica érdekes módon A viperában és az Időtlen szerelemben is szerepel, előbbiben Virginia szeretőjét, utóbbiban pedig Lázarót alakítja.
 • Íme pár fotó arról az imidzs-próbáról, ahol Roberta hajviseletét igyekezték megálmodni a fodrászok, a sor végén már a végleges verzió látható.

 • Sebastián Zurita (Rafael) és Grettell Valdez (Matilde) nem sokkal a sorozat forgatásának megkezdése után egymásba szerettek és azóta is egy párt alkotnak, annak ellenére, hogy Sebastián fiatalabb Grettellnél, akinek ráadásul korábbi kapcsolatából egy fia is van, de elmondásuk szerint remekül kijönnek hármasban.
 • Az Adrianát játszó Wendy González nem sokkal a premier után súlyos balesetet szenvedett, melynek következtében jó ideig nem tudott lábra állni, így szerepét később Florencia de Saracho vette át. Sokak szemében a váltás nem volt túl előnyös, Wendy kislányos báját Florencia érett nőiségére cserélni a karakter szempontjából túl éles váltásnak bizonyul. Wendy egyébként cáfolta azokat az infókat, miszerint kirúgták volna a sorozatból tiszteletlen viselkedése miatt.
 • Jorge Pozát (az eredeti Agustín) viszont valóban kirúgták, mivel a producer engedélye nélkül beszélt a novelláról a Canal de las estrellasreggeli műsorában, helyére Lisardo került, akinek ez volt az első negatív szerepe.

.

HELYSZÍNEK

A producer a mexikói borkultúra és az ehhez kapcsolódó hagyományok ábrázolásának is nagy figyelmet akart szentelni, így a történet helyszínéül az egyik legnagyobb múltra visszatekintő mexikói borvidéket, a dél-kaliforniai Ensenadától nem messze fekvő Guadalupe-völgyet választotta, ahol elsősorban vörösborokat (merlot, cabernet sauvignon) készítenek nagy odaadással. A produkció San Antonio de las Minas falu két legpatinásabb udvarházát, a La Lomitát és az Adobe Guadalupét szállta meg és tette a történet vidéki helyszíneivé.

La Lomita jelenik meg a történetben Rafael birtokaként, a La Bonitaként, érdekesség, hogy központi épületét a régi nagy mexikói haciendák inspirálták, ma hotelként is működik, sőt az elszántabbak még esküvőjüket is tarthatják ebben a lenyűgöző környezetben. A stábtagoknak az első forgatási napon kóstolót is tartottak a helyi ínyencségekből.

Az Adobe Guadalupe a történetben aCruz de Amor birtokként látható, melyet könnyű felismerni keleties stílusú udvarházáról. Ezen a birtokon 1998 óta termesztenek szőlőt, ám a környékbeli hagyományok, melyeket követnek, több mint száz évre nyúlnak vissza. Ez az hacienda is egyben hotel, valamint bormúzeumokba, indián őslakosokkal foglalkozó tárlatokra is szerveznek kirándulásokat, emellett lovas programokra is van náluk lehetőség. Érdekesség, hogy itt termesztik a Rafael fantázianevű bort is, ami az Időtlen szerelem történetében meg is jelenik.

 A történet bizonyos jelenetei a Baja California haramadik legnagyobb államában, Ensenadában játszódnak:

ensenadapuerto.jpg

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség

Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 164066
Hónap: 1175
Nap: 17